Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tillgänglighetsredogörelse för lucc.lu.se/sv

Lunds universitets cancercentrum vid Lunds universitet står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Det här dokumentet beskriver hur lucc.lu.se/sv uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från lucc.lu.se/sv på något annat format, till exempel tillgänglig PDF, stor text, Lättläst, ljudinspelning eller punktskrift kan du meddela oss. Sidorna på denna webbplats har en sidansvarig som anges längst ner och som du kan kontakta via e-post.

Om information om sidansvarig skulle saknas, skicka e-post direkt till Pia [dot] Berntsson [at] med [dot] lu [dot] se (subject: Tillg%C3%A4nglighet%20lucc.lu.se%20) (webbplatansvarig)

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela wbbplatsansvarig enligt ovan så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning (öppnas i nytt fönster) och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1. Här följer några kända problem på webbplatsen:

  • Vissa formulär saknar etiketter. WCAG 1.1.1 (A)
  • Bilder i vissa instruktioner saknar alt-texter. WCAG 1.1.1 (A)
  • Tom länk på vissa platser. WCAG 1.1.1 (A)

Vår ambition är att ha åtgärdat alla kända tillgänglighetsproblem, de redaktionella så snart som möjligt och mer tekniska i och med bytet till nästa version av webbpubliceringssystemet Drupal.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av lucc.lu.se/sv. Senaste bedömningen gjordes den 20 september 2019.

Vi har använt webbläsartillägget WAVE Web Accessibility Evaluation Tool vid utvärderingen.

Övrigt

Webbplatsen publicerades den 4 juli 2019. Redogörelsen publicerades och uppdaterades senast den 23 september 2019.

Sidansvarig:

LUCC - Lunds universitets cancercentrum
Lunds Universitet
Box 117, 221 00, Lund
Telefon 046 222 0000 (växel)